Fischotter_UWR, © Wolfgang Dolak

Vydry

Krmení vyder: každý den v 10:30, 13:30 a v 16:00

Je Waldviertelu je celkově největší počet vyder v Rakousku. Na celém území republiky žije jen 20% vyder. Původně byly vydry v celé Evropě, až v posledním století jich tolik ubylo, a proto patří mezi vzácné a chráněné savce.

Vydry byly loveny mnoho let kvůli srsti, proto téměř vyhynuly. Na 1 čtverečním centimetru kůže mají vydry kolem 50 000 chlupů, které je chrání před zimou. Tato zvířata jsou aktivní po celý rok, neuléhají k zimnímu spánku.

Jako všechny kuny, tak i vydry jsou všežravci. žijí v rybníchích a řekách a živí se rybami, žábami, ale také raky, skořápky mlžů a hmyzem.

Otter Gottfried se těší na Vaši návštěvu v UnterWasserReich.

Krmení vyder probíhá každý den v 10:30, 13:30 a v 16:00